Regarding Section 2 of the HBT Foreman-Only Utility Transfer Agreement, the
following applies:

Q. How many tracks can a Foreman-Only job double their inbound/outbound train
to/from?

A. The train must be received from or inbounded to the minimum number of tracks.
The doubling of a train off the minimum number of tracks constitutes one of the three
moves allowed by foreman-only crews. :

It is understood for the purposes of this Agreement that in most cases a minimum of 3
tracks will be used for inbounding or outbounding trains. However, if the number of cars
in the train exceeds what would fit on the 3 tracks in question, then an extra track may be
used without penalty. Each track used over the minimum number of tracks will
constitute an additional “move”.

It is also understood that this applies at any location in the expanded yard limits,
including interchange locations.

Q. Does getting power or putting power away count as a move?
A. No.

Q. Can a crew go into the same track twice?

A. As a general rule, no. For example, if a crew was required to put 20 cars in Track 1,
then 50 cars in Track 2, and then return to Track 1 with 20 more cars that would
constitute a penalty.

Q. Does the setting out of bad order or misrouted cars count as a move?
A. No. However, it is understood that no more than 3 misroutes may be set-out of any
one train per Paragraph 2.6 of the Agreement.

Q. Are Foreman-Only crews limited to a total number of 3 moves?
A. Yes.

Example:

Train A receives their train off minimum number of tracks at South Yard (Tracks 1,2 &
3 =1 move). They are then required to make a set set-out at Pasadena Yard (1 move).
They then inbound their train on the minimum number of Tracks at South Yard (Tracks 1
& 2 =1 move) and put their power away. This is allowable under the Agreement.

Example:

Train A receives their train off minimum number of tracks at South Yard (Tracks 1,2 &
3 =1 move). They then make a straight set-out at Pasadena Yard (1 move). They then
make a straight pick-up at Old Yard (1 move). They are then required to inbound their
train on minimum number of tracks (Tracks 1, 2 & 3 = 1 move) at South Yard, and put
their power away. This would constitute a penalty because the crew made 4 moves over
the course of their tour of duty.



